Dreamstime
StoryEditor

Na Slovensku bude prebiehať unikátna technologická konferencia

20.09.2018, 13:50
Autor:
redred
SlovakiaTech Forum – Expo v Košiciach prináša jedinečné spojenie expertov v oblasti vedy, výskumu, inovácií v priemysle a priemyselných technológiách.

O pár mesiacov sa na Slovensku uskutoční medzinárodná technologická konferencia. Predstaví sa na nej viac ako 30 renomovaných spíkrov zo Slovenska i zahraničia. Je to konferencia, ktorá u nás nemá obdobu.

SlovakiaTech Forum – Expo v Košiciach prináša jedinečné spojenie expertov v oblasti vedy, výskumu, inovácií v priemysle a priemyselných technológiách, píše sa v tlačovej správe.

Medzinárodná odborná konferencia a v ďalších ročníkoch nadväzujúci prezentačný veľtrh firiem sa bude venovať témam ako budúcnosť inteligentného priemyslu, integrovanej automatizácií a digitálnej transformácií slovenského priemyslu.

Rovnako inováciám v energetike, najmä vo vzťahu k životnému prostrediu a budúcnosti práce i vzdelávania v štvrtej priemyselnej revolúcii. SlovakiaTech dáva jedinečnú možnosť prezentácie vedeckého a inovačného potenciálu slovenských technologických firiem.

Na platforme tejto konferencie sú spojené tri dôležité sektory, ktoré bez seba nedokážu dostatočne napredovať – štátna správa, akademická obec a súkromné firmy.

Zúčastnia sa jej výlučne špičky vo svojom odbore – rektori univerzít, vrcholoví manažéri firiem, najvyšší zástupcovia vlády a ministerstiev Slovenskej republiky.

„Inovácie musia byť aplikované v praxi, inak sú zbytočné. Preto nutne potrebujeme zabezpečiť, aby informácie z vedy a výskumu prúdili do súkromnej sféry. Právesúkromné spoločnosti sú tie, ktoré technologické inovácie zavedú do praxe. Nevyhnutná je zároveň spolupráca štátnej správy, ktorá výrazným spôsobom
ovplyvňuje legislatívu a celý inovačný ekosystém,“ vysvetľuje hlavnú myšlienku organizátor Juraj Miškov, prezident neziskovej organizácie Slovak Invest a SlovakiaTech a bývalý minister hospodárstva.

01 - Modified: 2024-04-16 17:16:54 - Feat.: - Title: Európska únia vyčlenila 3,5 miliardy eur na ochranu morí a oceánov v tomto roku 02 - Modified: 2024-04-12 20:19:13 - Feat.: - Title: Sledovanie súkromných rozhovorov vládou je realitou. Americký zákon dáva moc tajným službám 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Roboty operujú v Banskej Bystrici, Martine aj Bratislave, no nemusia byť všade, hovorí pre HN detský chirurg 04 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Výhody a riziká AI a problém s tým, kto bude strážiť strážnikov? Hrozí, že ohlúpneme, tvrdí expert 05 - Modified: 2024-04-01 22:00:00 - Feat.: - Title: NETCON konferencia láka na príbehy úspešných podnikateľov aj riadený networking
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 12:49