StoryEditor

Automobilky Tata a Mahindra predložili ponuky na Jaguar a Land Rover

10.12.2007, 15:02
Autor:
TASRTASR

Indické automobilky Tata Motors a Mahindra & Mahindra predložili Fordu revidované ponuky na kúpu značiek Jaguar a Land Rover. Dnes o tom informoval televízny kanál CNBC-TV18 s odvolaním sa na nemenované zdroje.
Ich predchádzajúce ponuky sa pohybovali v rozmedzí 1,8 miliardy až 2 miliardy USD, v prepočte 40,75 miliardy až 45,28 miliardy SKK. Podľa televízie sú nové ponuky spoločností vyššie, nijako to však nespresnila.
Hovorca priemyselnej skupiny Tata Group odmietol informáciu komentovať a hovorcu Mahindry nebolo možné zastihnúť.
Podľa minulotýždňových informácií lokálnych médií sa finálne ponuky pohybujú od 1,5 miliardy do 2,2 miliardy USD. Na konečnom užšom zozname sa majú nachádzať traja záujemcovia - Tata Motors, Mahindra spoločne s firmou Apollo a investičná skupina One Equity Partners, ktorá je súčasťou J.P.Morgan Chase.
Indický ekonomický denník Economic Times v nedeľu informoval, že sa plánovaný predaj tradičných značiek Jaguar a Land Rover blíži do finále. Traja zostávajúci záujemcovia mali podľa denníka predložiť záväzné ponuky do stredy.
Obe indické automobilky majú podľa expertov záujem predovšetkým o technológie oboch značiek a nových bohatých zákazníkov. Tata Motors v súčasnosti vyrába predovšetkým malé autá a je súčasťou koncernu Tata Group. Mahindra & Mahindra sa zasa sústredí na terénne autá a traktory. Prevzatie spomínaných značiek by rýchlo expandujúcim indickým spoločnostiam umožnilo vstup na automobilové trhy v Európe a USA.
Druhý najväčší americký automobilový koncern Ford chce predať obe dcérske značky najneskôr do začiatku budúceho roka. Ford ponúka Jaguar spoločne so značkou Land Rover, keďže výrobca luxusných áut je už dlhé roky v strate.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 09:51