StoryEditor

PSA ovládne správcu pozemkov

12.03.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR

Po vyrovnaní 190-hektárovej plochy pre nový závod PSA Peugeot Citroën v Trnave ovládne francúzska automobilka správcu a majiteľa vykupovaných pozemkov s. r. o. Trnavainvest. Vyplýva to z materiálu, ktorý včera schválila vláda. Podľa hovorcu trnavského primátora Pavla Tomašoviča nie je však zatiaľ jasné, ako formou k prevodu celej spoločnosti dôjde.
Vláda tiež schválila štatút dvanásťčlennej komisie na čele s ministrom hospodárstva Robertom Nemcsicsom. Tá bude nadrezortným poradným a koordinačným štátnym orgánom pre plnenie záväzkov, vyplývajúcich zo zmluvy medzi vládou, mestom Trnava a PSA.
"Komisia bude koordinovať celý proces a zároveň bude mať za úlohu informovať vládu o stave, v akom sa investičný projekt nachádza," povedala štátna tajomníčka ministerstva hospodárstva Eva Šimková.
Členmi komisie budú ministri financií, dopravy, práce, sociálnych vecí a rodiny, minister životného prostredia, výstavby a regionálneho rozvoja, vnútra, pôdohospodárstva a šéfovia Úradu pre štátnu pomoc, Úradu pre verejné obstarávanie, Úradu geodézie, kartografie a katastra a tiež primátor mesta Trnava.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
30. apríl 2024 12:53