Marec a apríl boli pre ich biznis nočnou morou. Od mája a cez leto však pocítili reštaurácie akési uvoľnenie. Bolo čiastočné, no podnikatelia mali aspoň ako-také tržby. Skončili sa však pekné mesiace, otvorené sú iba terasy a gastrosektor má hlavu v smútku. Najnovší prieskum banky ČSOB, ktorý vychádza dnes a uskutočnil sa v októbri, totiž prezrádza, že 94 percent profesionálov tohto sektora vtedy hodnotilo svoju ekonomickú situáciu ako zlú.
A očakávali ešte väčšie problémy v aktuálnom kvartáli. Hlavne na strane dopytu. Rátali totiž s ďalším oklieštením možností obsluhovania klientov. Terasy, donáška a predaj cez okienko v mnohých prípadoch navyše nepokrývajú ani prevádzkové náklady. „V polovici októbra vstúpili do platnosti ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.