StoryEditor

Potravinám kraľuje Tesco, ovociu Kaufland

04.11.2007, 23:00

Britské Tesco je najväčším predajcom potravín na Slovensku. Podľa odhadov prieskumnej agentúry Terno vlani obchodný reťazec na slovenskom trhu predal potraviny v hodnote takmer 16 miliárd korún. Na druhom mieste sa v rebríčku predajcov potravín podľa agentúry Terno opätovne umiestnila nemecká spoločnosť Metro Cash&Carry s predajom potravín v hodnote 13,9 miliardy korún a tretia skončila v dosiahnutých tržbách za potravinárske výrobky sieť predajní Billa s obratom za potraviny vo výške takmer 10 miliárd korún.
Najväčším predajcom ovocia a zeleniny je sieť diskontných hypermarketov Kaufland, ktorá sa dlhodobo pozicionuje ako predajca ovocia a zeleniny za najnižšie ceny.
Prísľubom ďalšieho rastu predaja potravín Tesca na Slovensku je aj sieť novootváraných supermarketov s predajnou plochou tisíc štvorcových metrov, v ktorých maloobchodná sieť predáva základný sortiment potravinárskych výrobkov. Posilňovať by sa v predaji potravín mala aj sieť diskontných obchodov Lidl otvárajúca na Slovensku stále nové prevádzky, ktorá v tohtoročnom poradí tržieb za potravinárske výrobky obsadila siedme miesto. Rebríček najväčších predajcov potravín môže v najbližších rokoch ovplyvniť vstup nemeckej skupiny Aldi, ako aj zmena sortimentu predávaného tovaru v súvislosti s očakávaným trendom nakupovania kvalitnejších potravinárskych produktov a biopotravín.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 09:59