StoryEditor

Kaníkov ZP podľa Sárközyovej priniesol osoh, zmeny nie sú nutné

27.06.2007, 12:02
Autor:
TASRTASR

dpoveď na fungovanie v súčasnosti platného Zákonníka práce (ZP) dáva vývoj nezamestnanosti, zamestnanosti aj celej ekonomiky v posledných rokoch. "Všetky ukazovatele, ktoré máme k dispozícii, nás vedú k tomu, že Kaníkova novela priniesla svoj osoh," upozornila počas rozpravy k vládnemu návrhu novely ZP poslankyňa Klára Sárközyová (SMK).
Z tohto dôvodu sa jej strana domnieva, že zmeny v ZP dnes nie sú nutné. Pripravená novela pracovného kódexu totiž môže tieto pozitívne čísla ohroziť, pretože zníži flexibilitu trhu práce. Preto s novelou nie sú spokojní ani zamestnávatelia. "Aj poslanci SMK chcú chrániť zamestnancov, ale chcú tiež ponechať flexibilitu a pružnosť pracovného trhu," doplnila Sárközyová.
Poslankyňa tiež kritizovala prístup koaličných poslancov k rokovaniu o novelizácii ZP, a to či už v jednotlivých parlamentných výboroch, ako aj v dnešnej rozprave v pléne Národnej rady (NR) SR. "Prerokovávame zákon roka, treba sa pozrieť do sály, koľko je tu poslancov Smeru," upozornila Sárközyová.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2024 16:27