StoryEditor

Diaľnicu uzavrú skôr

18.06.2007, 00:00

Tunel Sitina, od ktorého si nielen obyvatelia Bratislavy sľubujú rýchlejšiu prepravu cez slovenskú metropolu, môže v deň svojho otvorenia spôsobiť dopravné komplikácie. V sobotu budú takmer na hodinu uzavreté príjazdové cesty na bratislavskú diaľnicu a doprava bude smerovaná do mesta. Z piatich mostov budú v prevádzke len dva a uzavretá bude aj Gagarinova ulica. Dôvodom je slávnostný prejazd formuly 1, ktorý má oficiálne otvoriť tunel Sitina. Ďalšie autá na cesty pritiahne sprievodný program, ktorý bude až do večera prebiehať na oboch koncoch tunela.
Diaľnicu vyprázdnia
Národná diaľničná spoločnosť posunula svoju marketingovú akciu z poobedia na ráno. Monopost Davida Coultharda vyštartuje už o 10.10 hod. Podľa našich informácií bude diaľnica uzavretá trištvrte hodiny. Posledné autá na ňu polícia vpustí o 9.45 hod. Tie budú mať potom necelú polhodinu na to, aby cestu uvoľnili pretekárovi. Podľa sponzora akcie mu na dvadsaťkilometrový úsek postačí len dvadsať minút. Po prejazde by mala byť prevádzka komunikácie obnovená.
Tranzit sa spomalí
Situáciu v Bratislave môžu skomplikovať stovky áut, ktoré budú z diaľnice presmerované na mestské cesty. Tie budú navyše zaťažené autami, ktoré k diaľnici priláka bohatý kultúrny program. Diaľničiari spolu s Coulthardovým sponzorom totiž pripravujú masovú akciu, ktorej súčasťou budú vystúpenia populárnych kapiel, simulovaná havária vrtuľníka a mnohé ďalšie.
Diaľnica spojí štyri krajiny
Úsek diaľnice D2, ktorého súčasťou je tunel, sa staval štyri roky a štát naň vynaložil 4,5 miliardy korún. Jeho dokončenie čiastočne vyrieši problém s dopravou v meste, najmä s nákladnou tranzitnou dopravou, ktorá dlhodobo zaťažuje mestské cesty. Intenzita dopravy sa po otvorení stavby má na niektorých úsekoch znížiť až na polovicu súčasného stavu. Diaľnica bude súčasťou medzinárodného koridoru, ktorý Bratislavu napojí na české, rakúske a maďarské komunikácie.

Ktoré cesty odbremení Sitina
-- ťah z centra mesta na Lamač
-- zmiznúť by mohli zápchy na križovatke Patrónka
-- kamióny by mali prestať zaťažovať aj cesty v Karlovej Vsi

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 20:01