StoryEditor

Povodne prinútili ľudí nakupovať

23.06.2010, 19:20
Povodne zdvihli tržby niektorých obchodníkov. Domácnosti poškodené vodou sa vrhli na stavebniny, hoby markety, drogérie a predajne nábytku, neobišli ani  kuchynské spotrebiče. Obchodníci im vychádzajú v ústrety zľavami a akciami. Naopak, reťazec Tesco, ktorý má na východe dve predajne zatvorené, peniaze stráca.

Tehly za polovicu
„Operatívne sme posilnili tovarom z Bratislavy naše sklady a predajne v regiónoch postihnutých povodňami. Najväčší nápor bol v Poprade,“ konštatuje Marek Šukc, vedúci marketingu spoločnosti Baumax. Firma ponúka 20-percentné zľavy vytopeným domácnostiam a očakáva, že ľudia začnú pomaly s opravami a po čerpadlách, elektrocentrálach začnú zháňať farby a stavebné materiály. Na zľavu im postačí občiansky preukaz, alebo v sporných prípadoch potvrdenie samosprávy či poisťovne.
 „Záujem je veľký. Denne si uplatní zľavu niekoľko desiatok ľudí,“ vysvetľuje Šulc. Zľavy na základe potvrdení o poškodení nehnuteľného majetku poskytuje aj sieť stavebnín Erbe. „Snažíme sa im dať maximálnu možnú zľavu,“ hovorí Alexander Vasko, výkonný riaditeľ spoločnosti Erbe Stavebniny. Firma spolu s tehelňou rakúskej spoločnosti Leier v Petrovanoch pri Prešove ponúkla štrnástim obciam tehly za polovičné ceny na výstavbu nových domov.


Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 00:00