StoryEditor

Niekto poškodil už druhú mýtnu bránu

02.02.2010, 23:00

V Trnavskom kraji poškodili už druhú mýtnu bránu. Neznámy páchateľ v pondelok podvečer podpálil v blízkosti obce Trakovice skrinku so zariadením, ktoré zaznamenáva premávku nákladných vozidiel a autobusov na cestách. Minulý týždeň niekto spílil mýtnu bránu pri obci Blatná na Ostrove. "Podľa obhliadky skrinka s hardvérom na bráne bola vylomená a následne podpálená. Predbežne bola škoda odhadnutá na 30-tisíc eur," povedal hovorca trnavskej krajskej polície Ľuboš Homola. Po páchateľovi polícia pátra. Predbežne mu hrozí obvinenie z poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia a poškodzovania cudzej veci.

Prevádzkovateľ mýtneho systému SkyToll už podal trestné oznámenie pre poškodenie brány. "V prípade preukázania totožnosti páchateľa je spoločnosť SkyToll pripravená vymáhať si spôsobenú škodu súdnou cestou," uviedla mediálna zástupkyňa firmy Lenka Lendacká.

Podpálená mýtna brána sa nachádza na ceste prvej triedy v smere na Piešťany. So spoplatnením týchto ciest nesúhlasí časť autodopravcov, ktorí proti mýtu protestovali začiatkom januára aj v posledných dňoch. Počas dneška však dopravcovia ukončili čiastočné blokády ciest, dôvodom boli obavy zo zásahu polície.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
13. máj 2024 13:19