StoryEditor

Peniaze z Unitasu mohli skončiť v Londýne

04.03.2012, 23:00

Zaujímavosťou tiež je, že CrossCliff Slovakia vlastní londýnska firma CrossCliff Limited. Do konca júna 2010 bol jedným z jej riaditeľov podľa stránky www.cdrex.com Vladimír Raiman. Človek s rovnakým menom je na Slovensku konateľom vinotéky Trunk. Na svojej internetovej stránke ako partnerov uvádza napríklad firmu CSC Computer Sciences či štátnu lotériovú spoločnosť Tipos, ktorej akcionárom je rezort financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS).

Raiman sa o svojom pôsobení v londýnskej firme s HN odmietol baviť. "Neviem sa k tomu vyjadriť. Už si to nepamätám. Dovidenia," reagoval.
Tipos potvrdil, že v rokoch 2010 a 2011 uzavrel s firmou Trunk dve zmluvy na reklamné partnerstvo v súvislosti s vínnym festivalom Trunkfest. Dohromady išlo o sumu 6 500 eur. "Spoločnosť TIPOS má záujem o svoju propagáciu na domácich podujatiach s medzinárodnou účasťou, kde sa stretávajú odborníci, špičky vo svojej oblasti," vysvetľoval partnerstvo hovorca Tiposu Rastislav Čépe.

Sám Mikloš pritom ešte v roku 2003 odporúčal ministerstvu zahraničia v tendri za sedem miliónov korún jednu z Raimanových firiem.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 04:16