StoryEditor

Región nám uniká. V top rebríčku ostal len Sygic

25.10.2012, 16:30
Autor:
TASR, pebTASR, peb
Medzi líderskými firmami v oblasti technológií sa umiestnila len jedna slovenská firma.

Slovensko zaznamenalo tento rok prepad v rebríčku 50 najrýchlejšie rastúcich technologických spoločností v strednej Európe od spoločnosti Deloitte. Medzi líderskými spoločnosťami v oblasti technológií sa umiestnila len jedna slovenská firma, ktorou bola Sygic. Umiestnila sa na 27. priečke, pričom za posledných päť rokov dosiahla rast tržieb vo výške 526 %. Pred rokom v rebríčku figuroval ešte Eset a Martinus.

"Určite nám výrazne pomohol aj fakt, že náš produkt bol od samého začiatku pripravený pre rôzne platformy, a tým sme ho mohli dodať na rôzne trhy a segmenty rýchlejšie ako konkurencia," uviedol generálny riaditeľ Sygic, a. s., Bratislava, Michal Štencl.

Na prvom mieste v rebríčku sa v tomto roku umiestnil rumunský internetový predajca leteniek Vola.ro. Jeho výnosy rástli tempom 17.323 % za posledných päť rokov. Na druhom mieste skončil český prevádzkovateľ športového webu LiveSport s celkovou mierou rastu vo výške 2441 %. Tretie miesto obsadila poľská softvérová firma i3D s tempom rastu 2254 %.

"Viac než polovica technologických firiem v rebríčku sa zameriava na vývoj softvéru, tretina na internetové služby. Iba tri spoločnosti boli v celom rebríčku z oblasti telekomunikácií a sietí a jedna z oblasti médií a zábavy," uviedol partner na oddelení Consultingu v spoločnosti Deloitte Ivan Lužica.

Rebríček predstavuje poradie najrýchlejšie rastúcich technologických spoločností na základe rastu ich výnosov za päťročné obdobie. Za rok 2012 sa v rebríčku analyzovali výnosy dosiahnuté v rokoch 2007 až 2011.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 20:18