TASR/Štefan Puškáš
StoryEditor

Hrubo nás urazili a klamali. Prevádzkovatelia hazardu sa ostro obuli do poslancov

20.10.2016, 17:02
Autor:
chocho
Okrem poslancov prevádzkovatelia skritizovali aj známeho aktivistu Chromíka.

Prevádzkovatelia hazardu sa ostro ohradili voči „hrubým urážkam a klamstvám,“ ktoré zazneli v parlamente. V stanovisku ich kritizuje Asociácia zábavy a hier (AZAH) a Asociácia prevádzkovateľov videohier (APV).

Po tom, ako minister financií Peter Kažimír v parlamente predstavil návrh novely zákona o hazardných hrách, sa o slovo prihlásili viacerí poslanci. Podľa prevádzkovateľov hazardu však reč Natálie Grausovej z ĽSNS „prekročila všetky hranice.“

„Je nemysliteľné, aby na pôde národnej rady samotná poslankyňa nazývala vrahmi, organizovanými zločincami a mafiou podnikateľov v legálnom biznise s platnými licenciami,“ tvrdí Dominika Lukáčová z AZAH.

Prevádzkovatelia od Grausovej preto žiadajú ospravedlnenie. Navyše na Mandátový a imunitný výbor podali podnet na začatie disciplinárneho konania voči poslankyni a adresovali jej predžalobnú výzvu.

Zároveň poslankyňu Veroniku Remišovú z OĽaNO obvinili z manipulácie s faktami a číslami. Lukáčová označila Remišovej slová za snahu bagatelizovať prínos prevádzkovateľov hazardu do štátnej kasy.

V žalúdku im leží aj ďalší poslanec za OĽaNO, Ján Budaj. Jeho zangažovanie sa považujú za prekvapivé, keďže sa ako bratislavský mestský poslanec, kde sa téma hazardu rieši už dlhšiu dobu, o túto problematiku nemal zaujímať.

Keď navrhli poslanci za OĽaNO pozmeňovací návrh k novele, v ktorom žiadajú zrušiť 30-percentné kvórum petície za zákaz hazardu, mal Budaj požadovať výnimku pre kasína, pretože podľa neho nemajú predstavovať riziko závislosti.

„Kasína sú rovnako ako herne s licenciami v nákupných centrách v dlhodobých nájmoch viazaných zmluvami alebo na uliciach v prenajatých priestoroch a rovnako ako herne prevádzkujú automaty. To znamená, že ich môže navštíviť akákoľvek sociálna skupina,“ tvrdí Lukáčová.

Okrem poslancov prevádzkovatelia v stanovisku tvrdo skritizovali aj známeho aktivistu Antona Chromíka za projekt „Zastavme hazard.“

01 - Modified: 2024-04-24 07:30:33 - Feat.: - Title: Poslanci v stredu pokračujú v diskusii k neziskovým organizáciám 02 - Modified: 2024-04-23 14:53:10 - Feat.: - Title: Výbor chce od poslanca Hlasu Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom 03 - Modified: 2024-04-23 07:16:20 - Feat.: - Title: Poslanci začali utorkové rokovanie diskusiou o verejnom obstarávaní 04 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov 05 - Modified: 2024-04-14 09:10:00 - Feat.: - Title: Poslancov čaká stobodový program vrátane odstrelu medveďov a odvolania Šimkovičovej. O čom budú rokovať?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 06:05