StoryEditor

Ackermann odíde v máji z Deutsche Bank

15.11.2011, 10:23
Autor:
TASRTASR

Josef Ackermann, predseda správnej rady Deutsche Bank, v máji budúceho roka na valnom zhromaždení jej akcionárov odíde z funkcie i z najväčšieho nemeckého komerčného ústavu. S odvolaním sa na oficiálnu správu banky to uvádza nemecký denník Financial Times Deutschland.

Odchod Ackermanna z funkcie sa považuje za nečakaný. V júli tohto roka po dlhých mesiacoch zápasu s predsedom dozornej rady banky Clemensom Börsigom dosiahol, že z funkcie predsedu správnej rady prejde na budúci rok na jeho miesto. Zákon spred dvoch rokov hlasovanie o priamom prechode predsedu správnej rady banky na funkciu predsedu dozornej rady umožňuje len v prípade, ak sa proti jeho uplatneniu na valnom zhromaždení postaví najmenej štvrtina akcionárov. Najvplyvnejšie zoskupenie medzi akcionármi banky Institutional Shareholder Services (ISS) však signalizovalo, že Ackermannov zámer nepodporí.

FTD uvádza, že 63-ročný Švajčiar sa zrejme vráti do vlasti. Už dávnejšie vyslovil záujem o profesúru na niektorej zo švajčiarskych vysokých škôl.

Skutočné dôvody náhleho odchodu Ackermanna z funkcie, v ktorej získal v Nemecku rešpekt, nie sú teraz známe. Bankár sa o nich v pondelok večer (14. 11.) nezmienil. Nemecké médiá o nich dnes len špekulujú.
Informovali o tom nemecký denník Financial Times Deutschland a DPA.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 02:57