StoryEditor

Rodičia škodia ekonomike. Podporou dospelých detí

05.09.2013, 19:00
Autor:
adpadp
Rodičia finančne podporujú svojich potomkov aj v dospelosti. Škodí to ich finančnej zodpovednosti.

Svetové hospodárstvo v súčasnosti čelí mnohým problémom. Jedným z nich je rekordná nezamestnanosť mladých. Tento problém je podľa odborníkov spojený s faktom, že väčšina rodičov finančne podporuje svojich potomkov do neskorej dospelosti, uviedol portál Business Insider.

V Amerike sa na podobnú tému nedávno uskutočnil prieskum a výsledky sú šokujúce. Až 70 percent rodičov vo veku nad 68 rokov vo výraznej miere podporuje svoje deti, ktoré už dávno prekročili prah dospelosti. Snažia sa im uľahčiť život, paradoxne im však viac škodia ako pomáhajú.

Podľa ekonómov by v súčasnom poškodenom hospodárstve mladým skôr pomohlo, keby sa čo najskôr naučili finančnej zodpovednosti a osamostatnili sa. Finanční poradcovia preto na svojich klientov tlačia viac ako doteraz, aby prestali svojim deťom finančne pomáhať a naopak mladých klientov motivujú k väčšej samostatnosti a zodpovednosti.

Odborníci poukazujú na spojenie nedostatočnej samostatnosti a pohodlnosti mladých a vysokej nezamestnanosti. Tá samozrejme nezávisí len na tomto faktore, ale značne ju ovplyvňuje. Takto podporovaní mladí ľudia totiž potrebujú väčšiu dávku motivácie k zvyšovaniu ich konkurencieschopnosti na trhu práce, ako získavanie nových zručností, učenie jazykov či iné vzdelávanie.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 16:53