StoryEditor

Česi oslavovali hokej, my sponzorov

21.08.2006, 00:00

Hokej sa na Slovensku stal v poslednom období športom číslo 1. Na úspechy našich hokejových celebrít sa teší celý národ, či už na majstrovstvách sveta alebo olympijských hrách. Navyše po rozdelení republiky sa naším novovekým rivalom stalo susedné Česko, s ktorým máme síce zlú bilanciu, ale za posledných pár rokov môžeme českým hokejistom smelo konkurovať.
Lenže čo sa týka konkurovania, cez víkend nám Česi jednoznačne predviedli, ako sa dobrému hokeju vzdáva pocta.
Pripravili pre svojich národných hrdinov skvelý galavečer v podobe vyhlásenia ankety Zlatá hokejka. Je nutné poznamenať, že táto slávnosť bola určená tým, ktorí si ju naozaj zaslúžili -- čiže hokejistom. A dokonca ju mohli sledovať aj milióny divákov Českej televízie! Výborne zorganizovaný program mal pozitívne ohlasy nielen u divákov, ale aj u samotných hráčov. Spokojný bol najmä víťaz Jaromír Jágr, ktorý bol, aj keď sa to snažil skryť, nesmierne dojatý.
Na Slovensku sme mali pred dvomi týždňami takisto galavečer Zlatý puk, kde sa vyhlasovali najlepší hokejisti uplynulej sezóny. Ten, kto ju však mal možnosť vidieť, a takých, žiaľ, veľa nebolo (lebo STV sa neunúvala), musel byť prekvapený. V povedomí totiž neboli hokejisti, čiže tí, pre ktorých je tento galavečer určený, ale ľudia, ktorí pôsobia mimo neho.
Slávnostný večer pripomínal míting sponzorov, ktorí boli radi, že si môžu ohmatať hokejové hviezdy a, samozrejme, pripomenúť im, že aj oni môžu za ich úspechy. Kam sa stratila úcta, ktorú by si naše športové hviezdy z ľadu zaslúžili? K nevydarenej akcii výraznou mierou "prispeli" aj moderátori, ktorí sa síce snažili byť zábavní, ale, bohužiaľ, humor, ktorým sa predviedli, patrí skôr do krčmy ako na jednu z najprestížnejších spoločenských udalostí. Čo sa týka prestíže, tá tu kvôli zlej organizácii akcie chýba, a tak nečudo, že slovenskí hokejisti sa na takomto podujatí radšej nezúčastnia, prípadne ho berú ako "nutné zlo".

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 08:22