StoryEditor

Kollár i Uhliarik si zaslúžia viac

15.12.2011, 23:00

Kollárovci žiadajú, aby Ivan Uhliarik odstúpil. Iveta Radičová zasa žiada lekárov, aby odvolali vedenie odborov.
Premiérke chýbajú základné informácie. Lekári nie sú schopní odvolať vedenie LOZ, ani keby chceli. Drvivá väčšina lekárov nie je a nikdy ani nebola organizovaná v odboroch. Ide o virtuálnu organizáciu, ktorú podnikateľské skupiny napojené na Smer podľa potreby používajú na presadzovanie svojich obchodných záujmov.

V tomto konkrétnom prípade išlo o zastavenie transformácie, čiže privatizácie koncových nemocníc. Ten, kto pustil z reťaze Kollára, nemá toľko zdrojov, aby ich dokázal kúpiť a vyhovuje mu vykrádať systém cez tunely v štátnych inštitúciách.

Uhliarik, po tom, ako problém neriešil, zavádzal verejnosť i Radičovú plánmi B a ohrozil životy ľudí, sa javí ako etalón neschopnosti. Rozhodne zrelý na vykopnutie. V skutočnosti je však mimoriadne schopný. Čohokoľvek. Len v transformácii ustúpiť nemohol. Keď máte za chrbtom Pentu, naozaj nemáte kam cúvať, ani keby mali umierať ľudia. A Kollárovi o nič iné nešlo, ani keby mali umierať ľudia. Platové požiadavky slúžili iba na mobilizáciu lekárov. Neriešiteľný malér, ktorý sa mohol vyriešiť len sám.

Aj sa vyriešil, v okamihu, keď padla vláda, prezident transformáciu zastavil. Vtedy bol pre premiérku správny čas odhaliť Kollára ako kúpeného človeka Smeru a prestať s ním rokovať, Uhliarika okamžite odvolať a lekárom zvýšiť platy. To by boli všetci zúčastnení dostali, čo si zaslúžili.
Teraz už nejaké odvolávanie ani zďaleka nie je adekvátne zásluhám týchto dvoch pánov doktorov. Primerané by bolo dôkladné policajné vyšetrovanie a spravodlivý súdny proces.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 17:09