StoryEditor

Monitor zahraničnej tlače

12.09.2003, 00:00
Financial Times
Slovensko je posadnuté. Rozhodnutý každému ukázať, kto je tu šéf, po svojom nečakanom víťazstve vo voľbách minulý rok premiér Mikuláš "Miki" Dzurinda informoval políciu, že, môjtybože, temná "skupinka" sa usiluje uškodiť jemu a celej krajine. Podľa miestnych médií do skupinky zaradil šéfa úradu dohliadajúceho na bezpečnosť, Jána Mojžiša, podnikateľov, policajtov, novinárov a Mickey Mousa (áno, skutočne - no tak dobre, Mickey Mousa nie). Niektorým to naozaj pripomína dni Dzurindovho predchodcu Vladimíra Mečiara. (Rubrika Pozorovateľ, 11. 9.)

BBC
Pápež Ján Pavol II. začal včera štvordňovú návštevu Slovenska a hneď sa vyskytli obavy o jeho zdravotný stav. Svätý Otec vyzeral byť veľmi slabý, triasol sa, keď na mobilnom kresle predniesol svoj príhovor na rozjazdovej dráhe starého bratislavského letiska. Pápež prečítal iba prvé vety svojho prejavu a potom zavolal kňaza, aby ho dočítal. Aj v minulosti zaňho čítavali príhovory, no iba časti a len v prípade, že mal problémy s cudzou rečou. Tentoraz to pôsobilo, že ide o vyčerpanie. (Vyčerpaný pápež pricestoval na Slovensko, 11. 9.)

MSNBC
Na pokraji zrútenia a trasúci sa pápež dal do stávky svoje podlomené zdravie, keď začínal svoju návštevu Slovenska za prísnych bezpečnostných opatrení počas druhého výročia útokov z 11. septembra. Ján Pavol II. ledva dýchal a svoj príhovor veľmi zle artikuloval. (Pápež mal problémy s príhovorom, 11. 9.)

ABC News
Už po prvej vete prejavu musel pápež o pomoc požiadať poradcu, niekoľkokrát sa opravil a ťažko rozprával. Ešte nikdy jeho pomocníci na zahraničnej ceste nečítali pápežov privítací príhovor. Ján Pavol celý čas sedel v mobilnom kresle a trvalo mu 20 minút, kým vystúpil z lietadla. (Pápež začal návštevu Slovenska, 11. 9.)
01 - Modified: 2002-11-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Miera inflácie v Nemecku vzrástla v októbri na 1,3 %
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. máj 2024 06:58