StoryEditor

Novinky v ponuke bánk pre SZČO za posledný rok

11.04.2006, 00:00

* HVB bank
-- Nové HVB Business úvery, určené pre malých a stredných podnikateľov s min. dvojročnou históriou. Ide o financovanie prevádzkových a investičných potrieb podnikateľov.
-- Zlepšenie obsahu jednotlivých balíkov služieb.

* Dexia banka
-- Balík Dexia konto podnikateľ.
-- Kontokorentný úver pre segment SZČO a špeciálne úvery pre spoločenstvá vlastníkov bytov.
-- Redizajn služby e-Banka s pridaním nových funkcionalít.

* Istrobanka
-- Tri nové balíky služieb Businesskonto s progresívnym úročením zostatkov na bežnom účte a povoleným prečerpaním účtu po splnení podmienok banky.
-- Úverová linka pre mikropodnikateľov z Európskej banky pre obnovu a rozvoj. V rámci nej banka pripravila nový produkt Investúver Extra, ktorý im umožní získať financie do 125 000 EUR (resp. ekvivalent SKK alebo USD) a Investúver Express s možnosťou získať úver do 25 000 EUR (resp. ekvivalent SKK alebo USD).
-- Preklenovací úver Agropodnikateľ. Istrobanka ponúka financovanie do 80 percent z požadovanej dotácie, maximálne päť miliónov Sk.

* Slovenská sporiteľňa
-- Od 1. februára balíky produktov Business a Business Plus.
-- SPOROzmenka vystavená na žiadosť klienta v Sk alebo cudzej mene s viazanosťou od jedného dňa do jedného roka.
-- Databanking -- elektronické bankovníctvo tretej generácie pre malých a stredných podnikateľov.
-- MultiCash, systém určený najmä pre väčšie spoločnosti, ktoré komunikujú s niekoľkými bankami v jednej alebo vo viacerých krajinách prostredníctvom tej istej aplikácie. Táto aplikácia umožňuje vykonávať tuzemské aj zahraničné platby a získavať informácie o zostatkoch a obratoch na účtoch.
-- Internetbanking Extra -- nadstavbový modul elektronického bankovníctva určený najmä pre klientov malé a stredné podniky.
-- Investičný úver na obnovu a rekonštrukciu bytových domov pre spoločenstvá vlastníkov bytov a správcov.
-- Rýchly kontokorentný úver pre lekárov.
-- Povolené prečerpania pre mikropodnikateľov a slobodné povolania (poskytované v rámci balíčkov Business a Business Plus).
-- Rozšírenie možnosti poskytnúť obrátkový kontokorentný úver aj začínajúcim podnikateľom (ak majú podnikateľský účet v Slovenskej sporiteľni minimálne 6 mesiacov a dosahujú bankou stanovený kreditný obrat).

* VÚB banka
-- Flexibiznis účet, ktorý nahradil balíky služieb. Klient si pri ňom sám volí produkty a služby, ktoré bude balík obsahovať a za ktoré bude platiť.
-- Zrýchlenie úverového procesu: pri profiúveroch určených malým podnikateľom a spoločnostiam s ročným obratom do 30 mil. Sk VÚB schváli úver do 24 hodín. Pri flexibiznis úveroch, určených firmám s obratom nad 30 mil. Sk, je to do 48 hodín.
-- Preklenovací úver pre žiadateľov o podporu z Pôdohospodárskej platobnej agentúry určený pre všetky právnické a fyzické osoby, ktoré na území SR využívajú pôdu alebo chovajú podporované zvieratá.
-- Špecializovaný úver na financovanie spoločenstiev vlastníkov bytov a nebytových priestorov, ktorý je určený na pokrytie financovania opráv, rekonštrukcií alebo modernizácií spoločných častí, zariadení a príslušenstva bytového domu.
-- Financovanie projektov malých a stredných podnikateľov a samospráv zo zdrojov CEB (Council of Europe Development Banka). Banka môže zo zdrojov CEB financovať investičné projekty, ktoré sa zameriavajú na tri hlavné odvetvové oblasti: posilnenie sociálnej integrácie, rozvoj ľudského kapitálu, manažment ochrany životného prostredia.
-- Finančný leasing ako alternatívna forma financovania hnuteľného a nehnuteľného majetku. Súčasťou leasingových služieb je aj odborné poradenstvo, obchodný a informačný servis pre klientov banky prostredníctvom siete firemných pobočiek.
-- Garantovaný vklad pre fyzické aj právnické osoby - 4-ročný termínovaný vklad, ktorého výnosy sú viazané na výkonnosť akciových indexov.

* ČSOB
-- Rýchly úver, ktorý ČSOB poskytuje v rámci povoleného prečerpania účtu s výrazne vyšším limitom ako pri bežnom kontokorentnom úvere (tri, resp. 15 miliónov Sk pri ČSOB Štartovacom biznis úvere do 24 hod. bez zabezpečenia, resp. ČSOB Prevádzkovom biznis úvere do dvoch dní aj v EUR či USD).
-- ČSOB Štartovací municipálny úver -- balík a rýchly úver pre samosprávy (obce a mestá).
-- ČSOB Preklenovací poľnohospodársky úver určený agrosektoru na prekrytie obdobia od žiadosti o poskytnutie dotácie z Pôdohospodárskej platobnej agentúry, a to úverom do 90 percent oprávnenej sumy.
-- Homebankingový produkt ČSOB Businessbanking 24 za zvýhodnených podmienok (50-percentná zľava z mesačného poplatku pri spojení s balíkom).

* Ľudová banka
-- Programy služieb LUBA Business Element a LUBA Business Aktiv s možnosťou poskytnutia rýchleho úveru (kontokorentného a/alebo splátkového), pre živnostníkov a pre menších podnikateľov.
-- Sezónny úver (špecifický produkt prispôsobený klientom s výraznou sezónnosťou podnikania) a Viacúčelový strednodobý úverový rámec.
-- Spolufinancovanie projektov zo štrukturálnych fondov EÚ.
-- Nová verzia homebankingového produktu winplat.

* OTP Banka
-- Vyššia verzia elektronického bankovníctva, vkladové produkty typu sporiaci účet.
-- Rozšírenie účelu Rýchlych úverov, ktoré môžu byť poskytnuté už aj na financovanie investičných potrieb vo forme strednodobého splátkového úveru.
-- Zvýšenie možnosti získať EÚ AGROúvery do 100 percent z podpory vyplatenej za rok 2005 bez nutnosti dokladovania použitia úveru. S týmto úverom môže už od tohto roka klient získať aj ďalšie výhody -- úverovú kartu s limitom do 1 mil. Sk bez poplatku, zľavu z poplatku za poskytnutie úveru, resp. zníženú úrokovú sadzbu, ako aj ďalšie bonusy.
-- zvýhodnenie podmienok úverových a depozitných produktov pre spoločenstvá vlastníkov bytov, správcovské spoločnosti a bytové družstvá.

UniBanka
-- Nová úverová linka v spolupráci s Európskou bankou pre obnovu a rozvoj a EÚ na podporu malých a stredných podnikateľov v mestách a obciach do 25-tisíc obyvateľov.
-- Špecializované centrum pre malých a stredných podnikateľov BiznisDom, ktorý ponúka komplexnú starostlivosť práve o tento segment klientov.

* Privat banka
-- Inovácie bežných účtov a depozitných produktov.
-- Nové medzinárodné debetné platobné karty MasterCard Standard a MasterCard Gold s čipom.

* Poštová banka
-- Nové úverové produkty -- investičný mikroúver, poľnokonto a štartkapitál, určené najmä malým a stredným podnikateľom.
-- Kontokorentný úver s možnosťou revolvovania (spolu na tri obdobia), ktorý je určený všetkým firemným klientom, ktorí sú schopní splniť bankou stanovené podmienky.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 15:53