StoryEditor

Kika v Košiciach predbehne IKEA

20.09.2006, 00:00

BRATISLAVA - Predajca nábytku a vybavenia pre domácnosť Kika prenikne na východ Slovenska zrejme skôr ako jeho konkurent IKEA. Hoci rakúska skupina Kika/Leiner vstúpila na slovenský trh otvorením prvej predajne v Bratislave len vlani v novembri, hľadá už ľudí do vedenia košického obchodného domu, jeho administratívy, skladu aj do zákazníckeho servisu.
Vedúci predaja spoločnosti Kika pre Slovensko a Českú republiku Július Černický zatiaľ odmieta konkretizovať termín otvorenia obchodného domu v metropole východného Slovenska. Nevylúčil však, že prvých zákazníkov košická predajňa privíta už v priebehu budúceho roka.
Rakúska skupina Kika/Leiner sa netají tým, že chce byť lídrom na slovenskom, českom, maďarskom aj chorvátskom trhu. Tomuto zámeru preto budú zodpovedať aj investície do expanzie v regióne.
Zámeru vybudovať obchodný dom v Košiciach sa stále nevzdávajú ani zástupcovia švédskeho predajcu s nábytkom a bytovými doplnkami. Na zozname devätnástich nových predajní, ktoré IKEA plánuje otvoriť vo finančnom roku končiacom sa v závere augusta 2007, však ďalší obchodný dom na Slovensku zatiaľ nefiguruje.
Generálny riaditeľ slovenského a českého zastúpenia švédskeho koncernu Dragan Skaluševič uviedol, že nové predajne v stredoeurópskom regióne, vrátane Košíc, Hradca Králové či Budapešti, môže predajca otvoriť za päť a viac rokov.
V susednom Česku má IKEA štyri obchodné domy. Dva z nich sú v Prahe, kde im konkurujú dve predajne siete Kika. V Maďarsku je situácia opačná -- IKEA tam má dva a Kika štyri obchodné domy. V Poľsku je až sedem predajní švédskej firmy, ale Kika tam svoje zastúpenie ešte nemá.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 07:07