StoryEditor

Viac cestujúcich vo Frankfurte

14.07.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Počet cestujúcich odlietajúcich z frankfurtského letiska stúpol v júni medziročne o 3,9 percenta na 4,64 milióna. Je to predovšetkým vďaka nárastu počtu cestujúcich do severnej a východnej Európy. Rovnako výrazne vzrástol počet cestujúcich na trasách do Kanady, Južnej Afriky a na Blízky východ. Prevádzkovateľ letiska Fraport uviedol, že objem nákladnej prepravy stúpol o 8,2 percenta na 155 077 ton najmä vďaka vyššiemu dopytu po Blízkom východe a Ázii.
Letecká spoločnosť Lufthansa a najväčší zákazník frankfurtského letiska oznámila za jún 5,2-percentný medziročný nárast prevádzky. Ako dôvod tohto pozitívneho vývoja uviedla zvýšený dopyt na ázijsko-pacifických a európskych trasách. Nárast prepraveného nákladu a pošty predstavoval 2,2 percenta.
Fraport prevádzkuje šesť letísk a v júni celkový počet vybavených cestujúcich medziročne klesol o 8,2 percenta na 6,44 milióna. Príčinou poklesu je nový konkurenčný letecký terminál v tureckom meste Antalya. Na letisku patriacom spoločnosti Fraport v dôsledku toho klesol počet cestujúcich o 63 percent.
Spoločnosť BAA a najväčší konkurent Fraportu, ktorá prevádzkuje napríklad londýnske letisko Heathrow, v pondelok oznámila nárast počtu cestujúcich na svojich siedmich britských letiskách o 4,3 percenta na 13,4 milióna.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. máj 2024 23:07