StoryEditor

Naše firmy môžu obnoviť Libanon

04.01.2007, 23:00
Autor:
TASRTASR

Slovenské firmy, ktoré majú záujem zúčastniť sa na obnove a rekonštrukcii Libanonu, môžu svoje návrhy projektov predložiť do 20. januára 2007 vládnej investičnej agentúre SARIO. Potvrdila to hovorkyňa agentúry Jana Murínová.
"Pôvodný termín bol 5. januára, no pre sviatky a dovolenky sme lehotu predĺžili," zdôvodnila Murínová. Agentúra preferuje možnosť vytvárania aliancií slovenských podnikateľov podľa druhu zamerania dodávateľských služieb. "Nie je to však podmienka," dodala. Presnejšie informácie by mali byť zverejnené po konzultáciách s libanonskou stranou.
Počas posledného konfliktu izraelských a libanonských ozbrojených síl bolo v Libanone zničených množstvo objektov v celkovej hodnote 2,8 miliardy dolárov, čo je v prepočte asi 72,63 miliardy korún. Škody boli zaznamenané najmä na infraštruktúre, poškodené boli letiská, školy, nemocnice, obytné budovy, ale aj telekomunikačné, energetické a vodovodné siete. Obnovu koordinuje Úrad vlády a Ministerstvo financií Libanonu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. máj 2024 23:48