StoryEditor

Otvorili nové wellness centrum

03.07.2006, 00:00
V sobotu sa po prvý krát pre verejnosť otvoria brány nového rekreačno-relaxačného centra, ktoré vzniklo v areáli pôvodného termálneho kúpaliska Patince.

V sobotu sa po prvýkrát pre verejnosť otvorili brány nového rekreačno-relaxačného centra, ktoré vzniklo v areáli pôvodného termálneho kúpaliska Patince. Investorom a prevádzkovateľom je firma Welness v spolupráci s investičnou skupinou Pro Partners Holding.
Podľa konateľa Welnessu Petra Orgována dosiahli celkové náklady na výstavbu a zariadenie strediska takmer 280 miliónov korún. Z európskych štrukturálnych fondov určených na podporu cestovného ruchu získal projekt grant 85 miliónov korún. Denná kapacita patinského wellness centra je osemsto ľudí. Návštevníkom je k dispozícii vodný svet so štyrmi modernými bazénmi s teplou termálnou vodou, tobogany, ale aj rôzne sauny, masáže, aromaterapia, lymfodrenáž a ďalšie relaxačné procedúry. Pre priaznivcov športu sú určené ihriská na rôzne typy loptových hier, tenisové kurty, minigolf, ale aj umelé jazero vhodné na člnkovanie a rybolov.
Súčasťou nového turistického centra je trojhviezdičkový hotel, reštaurácia s medzinárodnou kuchyňou a vinotékou. Rekreačný areál s celoročnou prevádzkou má rozlohu takmer 27 hektárov. Miestne minerálne pramene s vysokým obsahom hydrouhličitanov, vápnika, horčíka a síranov boli známe a využívané už za čias pobytu starých Rimanov na našom území. Pôvodný areál termálneho kúpaliska v Patinaciach bol pre verejnosť otvorený v roku 1965.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 12:29