StoryEditor

Proma bude stavať v Rusku

24.02.2003, 23:00

Kontrakt na výstavbu obchodno-zábavného centra za 3 mil. USD s ruskou bankou Fora Bank uzatvorila žilinská firma Proma. "Našou úlohou je zabezpečiť projektanta, všetky potrebné vyjadrenia a povolenia na stavbu, vybrať hlavného dodávateľa stavby, ekonomický a technický dozor a skolaudovať stavbu. Zodpovedáme za dodržanie termínu realizácie a dohodnutej ceny v predpísanej kvalite," uviedol riaditeľ spoločnosti Ján Majerský.
Stavba je určená pre súkromného investora z Moskvy. V objekte s veľkosťou podlahovej plochy 3 500 m2 budú štyri malé kiná, bowling, diskotéka, obchody, prevádzky služieb, kaviarne a detský kútik. Nachádzať sa bude v moskovskom mikrorajóne Zelenograd s približne 300 tis. obyvateľmi. Obchodno-zábavné centrum by malo byť dokončené na jeseň roku 2004.
Proma podniká v oblasti architektúry a projektovania stavieb a vykonáva aj inžiniersku činnosť a technický dozor. Tieto činnosti si preto bude realizovať vlastnými kapacitami. Ako uviedol J. Majerský, hľadať a vyberať si však budú stavebnú firmu. V projekte vidí príležitosť pre tímovú prácu slovenských firiem v zahraničí. Spoločnosť podľa jeho slov plánuje oslovovať všetky stavebné firmy v SR, ktoré majú platnú licenciu na stavebné práce v Rusku.
Proma, ktorá má v Ruskej federácii od roku 1996 za sebou už viaceré projekty v oblasti bývania a stavieb, sa mieni na tomto trhu uchádzať aj o ďalšie projekty obchodných centier. S týmto druhom zákaziek má už skúsenosti zo Slovenska, kde dosiaľ projektovo a inžiniersky pripravila štrnásť takýchto stavieb.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
01. máj 2024 08:25