StoryEditor

Bratislava má samoobslužný sklad

29.11.2005, 23:00
Okolo 42 miliónov korún investovala spoločnosť Sklados do výstavby samoobslužného skladu Selfstorage, ktorý včera otvorila v Bratislave-Petržalke.

Okolo 42 miliónov korún investovala spoločnosť Sklados do výstavby samoobslužného skladu Selfstorage, ktorý včera otvorila v Bratislave-Petržalke. Podľa konateľa Pavla Kalmana štvrtinu prostriedkov tvorili vlastné zdroje, zvyšnú časť bankový úver. Návratnosť investície odhaduje Sklados na desať rokov.
Sklad je určený pre podnikateľov, ale aj jednotlivcov, ktorí majú trvalý či dočasný problém s priestorom na uskladnenie dokumentácie, povinných vzoriek pre farmaceutický priemysel, sezónnych vecí, náradia či cenných predmetov. "Zatiaľ to vyzerá tak, že viac ako 50 percent klientely budú tvoriť podnikateľské subjekty," povedal Kalman.
Záujemca si môže prenajať priestor takej veľkosti, aký potrebuje, a na obdobie, ktoré si sám zvolí. Do prenajatej skladovacej bunky, ktorá je pripojená na zabezpečovací systém s dvojúrovňovou kontrolou, môže vstupovať kedykoľvek. Cenu za prenájom si záujemca dohodne s prevádzkovateľom skladu podľa typu bunky a doby, na akú si ju prenajme.
Sklados zatiaľ neuvažuje o výstavbe podobného samoobslužného skladu v inej lokalite Slovenska, Kalman to odôvodňuje najmä silou regiónu, ktorá je pre výstavbu skladu a hlavne jeho efektívne vyťaženie nevyhnutná. V stredoeurópskom priestore existuje už niekoľko samoobslužných skladov, napríklad v Prahe sú dva a vo Viedni hneď niekoľko. Začiatkom budúceho roka by mal pribudnúť aj vo Varšave.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. október 2024 07:19