StoryEditor

Prichádza Lasselsberger

23.05.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Česká firma Lasselsberger, jej divízia stavebné látky, expanduje na východ vrátane Slovenska. Okrem štyroch výrobných závodov v Česku a na Morave bude vyrábať suché omietkové a maltové zmesi aj v Trebišove. Expanzia spoločnosti na Slovensko je súčasťou celkovej firemnej stratégie maximálne vychádzať v ústrety potrebám zákazníkov tak zo stránky kvality, ako aj dostupnosti cien a množstva ponúkaných produktov," uviedol obchodný riaditeľ Ivan Hájek.
Dlhodobá ročná produkcia závodu v Trebišove by mala dosiahnuť približne 60-tisíc ton, ktoré bude vyrábať asi 50 pracovníkov. Napriek súčasným rekonštrukčným prácam spoločnosť očakáva, že už v tomto roku v Trebišove vyrobí asi 30-tisíc ton omietkových a maltových zmesí.
Spoločnosť Lasselsberger patrí k vedúcim podnikom v Európe v oblasti surovín, stavebných látok a keramických výrobkov. Vyrába omietkové a maltové zmesi pod názvom Cemix. V Česku má výrobné závody v Loděnicích pri Prahe a v Novej Vsi nad Lužnicí, v Čebíně pri Brne a v Studénce pri Ostrave. Vlani vyrobili tieto závody spolu približne 500-tisíc ton omietkových a maltových zmesí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
08. máj 2024 04:34