StoryEditor

J&T sa spojila s Rezešom

08.02.2007, 23:00
Spoločnosť Tinsel Enterprises Limited a bývalý spolumajiteľ VSŽ Košice Július Rezeš uzavreli zmluvu o strategickom partnerstve pri správe, vedení a budúcom developmente Grandhotela v Starom Smokovci.

Spoločnosť Tinsel Enterprises Limited a bývalý spolumajiteľ VSŽ Košice Július Rezeš uzavreli zmluvu o strategickom partnerstve pri správe, vedení a budúcom developmente Grandhotela v Starom Smokovci. Tinsel Enterprises je súčasťou finančnej skupiny J&T.
"Toto partnerstvo má pre nás obrovský význam, keďže naša skupina doteraz spravovala dva z troch pôvodných tatranských Grandhotelov. Začlenenie toho tretieho rozširuje možnosti synergických efektov," tvrdí Peter Korbačka, predseda predstavenstva realitnej divízie skupiny J&T.
Rezeš, ktorému sa pred niekoľkými týždňami podaril come-back v súvislosti s jeho nomináciou do dozornej rady pološtátneho Transpetrolu, si od partnerstva s J&T v Tatrách sľubuje "otvorenie ďalšej kapitoly v živote Grandhotela, ale aj Starého Smokovca". Rezeš je konateľom firmy Interhouse Tatry, ktorá je majiteľom hotela.
Predmetom partnerstva je príprava investície do rekonštrukcie hotela, po ktorej by Grandhotel v Starom Smokovci mal získať päť hviezdičiek. Do roku 2011 by túto úroveň mali dosiahnuť všetky tri tatranské Granhotely. "Naplní sa tak zámer vrátiť im úroveň, luxus a noblesu, s ktorou boli pred vyše sto rokmi budované," informoval hovorca J&T Maroš Sýkora.
Rezešovi okrem Grandhotelu v Starom Smokovci patrí aj košický hotel Slovan. Známy podnikateľ je okrem toho aktívny v realitnom biznise, obchode s priemyselnými komoditami a v reklame. Obrat spoločností patriacich do jeho portfólia predstavoval v roku 2006 približne 1,2 miliardy korún.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 00:06