StoryEditor

MPG Holding privezie prvé linky

26.09.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

JELŠAVA -- Budúci mesiac by mala ruská spoločnosť MPG Holding inštalovať vo vybraných objektoch bývalých kasární v Jelšave prvé linky a technológie na spracovanie kremíka. V novembri chce rozbehnúť prvé pohovory s uchádzačmi o prácu.
Primátor Jelšavy Milan Kolesár tvrdí, že spoločnosť, ktorá kúpila časť areálu kasární za takmer desať miliónov korún, už zamestnáva dvadsať ľudí. "Väčšinou sú to zamestnanci strážnej služby, ale na elektrických prívodoch a na úpravách objektov už pracujú aj niekoľkí údržbári," uviedol Kolesár.
Spoločnosť Euro Energy, ktorá je dcérskou firmou MPG Holdingu, chce do konca roka zamestnať asi päťdesiat ľudí a skúšobne spustiť výrobu. Prvým výrobným objektom, ktorý vyžaduje len malé úpravy, bude bývalý kuchynsko-jedálenský blok.
V budúcom roku by už v závode malo pracovať 150 ľudí a o rok neskôr okolo 300. Mestu, v ktorom je nezamestnanosť dlhodobo okolo štyridsať percent, by to značne pomohlo.
MPG Holding vlastní asi dve tretiny areálu. V Jelšave chce preinvestovať približne 330 miliónov dolárov, v prepočte takmer desať miliárd korún. Časť vojenských objektov plánuje zrekonštruovať, časť zbúrať a na ich mieste postaviť nové haly. Kremík na spracovanie bude spoločnosť dovážať z Ruska, časť príde i z niektorých nálezísk na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 04:31