StoryEditor

Dvojaké vyplácanie

14.05.2007, 00:00

O vyplatenie peňazí za pozemky bojovali dve skupiny bývalých majiteľov pôdy. Okrem tých, ktorým ich teraz posiela Slovenský pozemkový fond, väčšina ďalších -- z druhej skupiny, už peniaze má. Aj v tomto prípade Išlo o 210 korún za štvorcový meter, čo bol doplatok k už vyplatenej sume 140 korún.
Pre týchto majiteľov pôdy vyčlenilo v januári ministerstvo hospodárstva 63 miliónov korún. Poslalo ich na účet mesta Žilina, kde sa však zdržali. To vyvolalo v tejto skupine ľudí neistotu, vysvetľuje konateľ eseročiek Žilina Invest, Govinvest I a Govinvest II Mikuláš Kačaljak.
Dôvod zdržania?
-- Nebolo jasné, koľko sa má zo sumy vyčleniť pre advokátov zastupujúcich majiteľov pôdy. Doteraz sa vyplatilo 50 miliónov korún. Ostáva vyplatiť vlastníkov pôdy, s ktorými ešte riešime zmluvné vzťahy.
Prečo sa majiteľom pôdy posielajú peniaze z dvoch rôznych účtov?
-- Na konci roku 2005 sa vyplácanie rozbehlo dvojkoľajne. Časť peňazí išla cez Žilinu Invest, Govinvest I a II a druhá časť cez Slovenský pozemkový fond. Ten mal pôvodne riešiť len problémy s pôdou neznámych vlastníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 14:33