StoryEditor

IBM opäť prepúšťa

27.05.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Riaditeľ počítačovej spoločnosti IBM Deutschland Johann Weihen pripravuje prepustenie ďalších 700 zamestnancov. Informoval o tom britský denník Financial Times.
Druhý najväčší výrobca počítačov na svete -- IBM -- prepustí celosvetovo 10- až 13-tisíc zamestnancov, pričom väčšina zrušených pracovných miest pripadne na západnú Európu. Spoločnosť sa domnieva, že týmto opatrením ušetrí 1,7 miliardy dolárov, čo je v prepočte 53 miliárd korún.
Americký technologický koncern už pred časom oznámil, že v septembri zatvorí svoje dve nemecké dcéry: IBM Business Services GmbH so sídlom vo Schweinfurte a Hannoveri. O prácu tak príde takmer 600 zamestnancov. Celosvetovo IBM zamestnáva 319-tisíc pracovníkov, z čoho 25-tisíc pripadá na Nemecko.
Tento popredný svetový výrobca počítačov plánuje v Európe zoštíhliť svoju štruktúru. Jeho strategický plán do budúcnosti predpokladá rozdelenie obchodov do regiónov juh a sever.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 01:18