StoryEditor

ThyssenKrupp sa vracia do Ruska

10.06.2004, 00:00
Autor:
TASRTASR

Nemecký koncern ThyssenKrupp sa vracia do Ruska prostredníctvom nadnárodnej firmy ThyssenKrupp MetalCutting. V Nemecku doň patria spoločnosti Cross Huller, Huller Hille, Hessapp, Witzid & Frank a v USA Giddings&Lewis, Fadal a iné. Včera bolo v Petrohrade otvorené technologické centrum Soldrim-SPb, ktoré bude oficiálnym predajcom celého sortimentu.
Pôjde najmä o kovoobrábacie stroje a zariadenia, keďže ruský trh v tejto oblasti poskytuje veľké možnosti. Hodnota produkcie strojov a zariadení ruských firiem pre strojársky priemysel dosahuje 190 miliónov USD ročne, ale dopyt po ňom vzrástol na 350 miliónov USD, kým pred štyrmi rokmi neprekročil 150 miliónov USD.
Podľa odborníkov tieto čísla potvrdzujú, že investície do ruského strojárstva značne ožívajú. Ak chce Rusko dobehnúť vyspelý svet, musí sa orientovať na dovoz výkonných strojov a zariadení, keďže bez kvalitných výrobných zariadení ruské strojárstvo nezabezpečí konkurencieschopnosť svojich výrobkov na svetových trhoch.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
08. máj 2024 15:06