StoryEditor

Vzniká nová televízia Ring TV

22.09.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK
Na Slovensku bude vysielať nová televízia Ring TV. Od ostatných televízií sa bude líšiť tým, že jej program bude možné sledovať iba v noci. Konateľkou televízie je Katarína Lešická, ktorú spájajú podnikateľské aktivity s Ivanom Kmotríkom.

BRATISLAVA - Na Slovensku bude vysielať nová televízia Ring TV. Od ostatných televízií sa bude líšiť nielen tým, že jej program bude možné sledovať iba v noci. Svojich divákov plánuje zabávať interaktívnymi telefonickými hrami. Novej televízii licenciu na vysielanie v káblových rozvodoch a prostredníctvom satelitu udelila Rada pre vysielanie a retransmisiu.
Konateľkou novej televízie je Katarína Lešická, ktorú spájajú podľa výpisu z obchodného registra podnikateľské aktivity s mediálnym magnátom Ivanom Kmotríkom. Ten je tiež predsedom predstavenstva spoločnosti Grafobal Group, ktorá ovláda televíziu Joj.
Kancelár licenčnej rady Ľuboš Kukliš povedal, že podľa zákona má nová televízia začať vysielať do roka. Diváci si ju budú môcť zapnúť až v neskorých hodinách, keďže cez týždeň plánuje vysielať od polnoci do siedmej ráno a počas víkendu do deviatej.
Podľa Radoslava Augustína z portálu Mediálne.sk sa televízie podobného typu v zahraničí vyskytujú, no menej. "Skôr sú s obskúrnou tematikou, tancujúce ženy tam vyzývajú ľudí, aby im zavolali," povedal mediálny analytik. Na Slovensku podľa neho podobne funguje Moooby TV, kde si môžu diváci stiahnuť telefonické zvonenia či hrať rôzne hry. "Nejde im o sledovanosť, ale o zisk," dodáva.
Na Slovensku má licenciu na televízne vysielanie 97 spoločností. Deväť z nich vysiela vo všetkých regiónoch. Sú to hlavne väčšie televízie Markíza a JOJ, spravodajská TA3, reklamná TV A, hudobný Music Box, Nautik TV zameraná na životný štýl. Zvyšné televízie fungujú ako regionálne, väčšina je lokálnych.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 18:32