StoryEditor

Zvolenská Bučina končí

28.12.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR
Koniec roka nebude pre zamestnancov niektorých firiem príliš veselý. Bolestný je najmä pre 187 pracovníkov kedysi prosperujúcej spoločnosti Bučina Zvolen. Po vyše šesťdesiatich rokoch výroby definitívne končí.

Koniec roka nebude pre zamestnancov niektorých firiem príliš veselý. Bolestný je najmä pre 187 pracovníkov kedysi prosperujúcej spoločnosti Bučina Zvolen. Firma ku koncu roka po vyše šesťdesiatich rokoch výroby definitívne končí, pričom takmer všetci pracovníci dostali výpovede.
"Výpovede začali plynúť už ku koncu novembra, keď z Bučiny odišlo 170 ľudí. Ďalší odchádzajú postupne v decembri a januári," povedal Ivan Stadtherr zo zvolenského úradu práce. V januári zostane v Bučine pracovať len 37 zamestnancov. Tí budú mať na starosti len energetiku a správu niekoľkých nehnuteľností.
Pôvodná Bučina predala od roku 2003 takmer celú firmu rakúskemu Kronospanu. Zahraničný investor odkúpil tento rok v lete od Bučiny aj hlavnú administratívnu budovu. Na celú transakciu vynaložil štyristo miliónov korún a z pôvodnej Bučiny Zvolen prevzal navyše aj 75 ľudí.
Bučina DDD, ktorá je dcérou Kronospanu, zamestnala z pôvodnej Bučiny 185 zamestnancov už pri svojich začiatkoch pred tromi rokmi.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 08:57