StoryEditor

Kofola mieri na maďarské pulty

17.05.2007, 00:00

Maďarsko je prvým zahraničným teritóriom, na ktorom sa objavil tradičný česko-slovenský kolový nápoj Kofola. Na pultoch predajní v krajine sa už tento mesiac v rámci prvej etapy objavilo dvojlitrové PET balenie nápoja Kofola Original. Do dvoch rokov chce spoločnosť s Kofolou získať dvoj- až trojpercentný podiel na trhu kolových nápojov v Maďarsku. Uviedol to generálny riaditeľ spoločnosti Kofola Rt. Maďarsko Peter Fülöp.
Hlavným dôvodom vstupu tohto nápoja na trh našich južných susedov bol dopyt maďarských spotrebiteľov po nových výrobkoch v kategórii kolových nápojov. Svoju rolu zohral aj úspech Kofoly na českom a slovenskom trhu.
Kofola Original pritom nie je prvým produktom, ktorý spoločnosť uviedla do predajní v Maďarsku. Na tamojšom trhu sa už udomácnili ovocné nápoje Jupí a Jupík. Dcérska spoločnosť Kofola Rt. pôsobí v Maďarsku už od jesene 2004, postupne tam vybudovala vlastný obchodný i marketingový tím. Okrem Česka, Slovenska a Maďarska spoločnosť Kofola pôsobí aj v Poľsku, kde spomínané ovocné nápoje aj vyrába. Firma v súčasnosti spolu zamestnáva viac ako 1 100 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 09:53