StoryEditor

J&T rozšírilo Jasnú

19.12.2006, 23:00

Prepojenie severnej a južnej strany Chopku do jedného lyžiarskeho strediska je realitou. Spoločnosť Jasná Nízke Tatry odštartovala tento víkend novú sezónu aj s dvoma novovybudovanými vlekmi, ktoré ich spojili.
Firma investovala do prepojenia a obnovy vleku na Zadných Derešoch takmer 35 miliónov korún a do celkovej modernizácie stredísk ďalších niekoľko desiatok miliónov. Rozšírila možnosti lyžovania, služby a ubytovacie kapacity. Jej dlhodobým cieľom je vybudovať na Chopku s miliardovými investíciami najväčšie lyžiarske stredisko vo východnej Európe.
"Za najdôležitejšiu tohtoročnú investíciu považujem práve prepojenie južnej a severnej strany Chopku," uviedol Igor Rattaj, partner finančnej skupiny J&T a predseda predstavenstva spoločnosti Jasná Nízke Tatry. Firma ešte investovala 107 miliónov korún do kúpy hotela Srdiečko a vybudovania wellness centra v hoteli Grand a 38 miliónov do technického vybavenia a rozšírenia služieb.
Chopok ponúka dnes lyžiarom 32 kilometrov zjazdoviek, z ktorých je dvanásť umelo zasnežovaných. Päť sedačkových, jednu kabínkovú lanovku a devätnásť vlekov s hodinovou prepravnou kapacitou 21-tisíc osôb.
Jasná Nízke Tatry plánuje v nasledujúcich piatich rokoch vložiť do modernizácie lanových dráh a infraštruktúry ďalších niekoľko sto miliónov korún a do ubytovacích zariadení a developerských aktivít 1,6 miliardy.
Majoritným vlastníkom spoločnosti Jasná Nízke Tatry je 1. garantovaná, štvrtinový balík akcií je v rukách portfóliových investorov, ktorí sú klientmi J&T. Skupina J&T je najväčším investorom aj vo Vysokých Tatrách a jej víziou je postupná integrácia oboch stredísk. Prepojenie by malo priniesť synergický efekt pre ich dynamický rozvoj, dodal Maroš Sýkora, hovorca skupiny.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 18:53