StoryEditor

V Tatrách postavia nové apartmány

15.10.2008, 00:00

Stavebný boom ovládol aj región pod Tatrami. Developerská spoločnosť ITB Development včera predstavila svoj najnovší projekt TatraVille. Za odhadovaných 330 miliónov korún vyrastie v lukratívnej lokalite Veľkej Lomnice obytno-rekreačný areál, ktorý budúcim klientom sľubuje luxus prírody za prijateľnú cenu. Prví obyvatelia by sa mali nasťahovať už na jar 2010.

Dobrá cena a niečo navyše
ITB Development ponúka na ploche 21-tisíc štvorcových metrov 63 apartmánových bytov, 24 rodinných domov a dva objekty služieb. "TatraVille je lepší štandard pre širokú klientelu, nejde o luxusné bývanie. Do našich projektov sa však vždy snažíme zapracovať vysokú pridanú hodnotu," povedal pre HN Igor Lichý, predseda Predstavenstva ITB Development. Spoločnosť už pre svoj projekt získala územné rozhodnutie, v súčasnosti tu prebiehajú prípravné búracie práce. Samotná výstavba areálu sa začne na jar budúceho roka. Nízkeho záujmu o bývanie pod Tatrami sa developerská firma neobáva. Potvrdila to i Katarína Kupcová, projektová manažérka spoločnosti Lexxus, ktorá byty v TatraVille ponúka na trhu. "Letná sezóna je na predaj tradične slabšia, od septembra záujem klientov stúpa," spresnila pre HN Kupcová, ktorá sa neobáva ani negatívnych dosahov hospodárskeho spomalenia. Od konca septembra, keď sa začal predaj nového bývania, v Lexxuse zaevidovali prvé predrezervácie. O bývanie pod vrcholmi veľhôr majú záujem najmä klienti z Bratislavy a Košíc, asi tridsať percent klientov by malo byť zo zahraničia. Okrem lokality a rôznych doplnkových služieb a výhod ich na sever Slovenska láka aj cena, ktorá sa začína na úrovni 49 500 korún za štvorcový meter bez DPH.

Ohľaduplný developer
Od ostatných konkurenčných projektov sa podľa developera TatraVille líši aj tým, že rešpektuje charakter prírodnej krajiny, do ktorej bude zasadený. "V Tatrách dnes vyrastajú novodobé sídliská. My sme nenaplnili ani tie limity, ktoré povoľuje územný plán obce," argumentuje Ivan Dolný, člen predstavenstva developerskej spoločnosti. V novom areáli budú všetky obytné domy nízkopodlažné, čím sa zachová kolorit vidieckeho sídla. Vedenie Veľkej Lomnice sa k výstavbe nových domov postavilo pozitívne. Obyvateľom obce údajne neprekáža ani plánované oplotenie areálu TatraVille. Okrem areálu vo Veľkej Lomnici chystá ITB Development v Tatrách aj ďalší projekt. V obci Podbanské plánuje firma postaviť osemnásť dvojdomov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 13:46