StoryEditor

SES obnovili výrobu v Želiezovciach

15.11.2007, 23:00

Slovenské energetické strojárne Tlmače, ktoré sú najväčším slovenským dodávateľom investičných celkov pre energetiku, obnovili výrobu vo svojom závode v Želiezovciach. Prevádzka, pôvodne zameraná na výrobu tepelných výmenníkov a kondenzátorov, ukončila činnosť pred dva a pol rokmi. Bývalí akcionári vtedy tento krok zdôvodňovali nedostatočnou zákazkovou náplňou.
Novému majoritnému vlastníkovi -- firme Segfield Investment, ktorá je súčasťou J&T Finance Group, sa však poradilo získať množstvo nových kontraktov, čo si vyžiadalo rozširovanie výrobných kapacít. Podľa generálneho riaditeľa Martina Paštiku je zaistenie týchto výrobných zdrojov potrebné na splnenie strategických cieľov spoločnosti.
Tohtoročnou nosnou zákazkovou náplňou je výroba hadov a ohybov pre energetický projekt Tetra III vo Švajčiarsku a produkcia membránových stien pre zákazníka v Spojených arabských emirátoch. V Želiezovciach tiež zabezpečujú výrobu potrubí pre slovinskú elektráreň Sostanj. V budúcom roku túto zákazkovú náplň rozšíri výroba tlakových častí kotlov pre tureckých a nemeckých odberateľov.
Do želiezovskej fabriky už nastúpilo prvých 66 zamestnancov, ďalších viac ako 130 ľudí prijmú v priebehu budúceho roka. Záujem je najmä o zámočníkov, zváračov a o ďalšie technické profesie. Obnovenie výroby si vyžiadalo nákup nových a opravu viacerých existujúcich technologických zariadení a strojov.
Slovenské energetické strojárne Tlmače dosiahli podľa informácie vedúceho sekcie marketingu SES Gabriela Sirotňáka v uplynulom roku obrat 3,1 miliardy Sk. V tomto roku rátajú s výrazným nárastom tržieb na 5,2 miliardy a ziskom na úrovni 91 miliónov Sk. Spoločnosť v súčasnosti zamestnáva 2 100 pracovníkov. Produkcia strojární sa sústreďuje najmä na veľkú energetiku a výrobu tzv. klasických a fluidných kotlov. Po viacerých úspešných projektoch v Brazílii sa im v tomto roku podarilo uspieť v medzinárodnom tendri na dodávku kompletných elektrární na kľúč v Čile.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 16:40