StoryEditor

ArcelorMittal zvýši ceny plochej ocele

19.11.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Firma ArcelorMittal, najväčšia hutnícka spoločnosť na svete, zvýši od budúceho roka ceny plochej ocele v Európe a Severnej Amerike, argumentujúc rastom nákladov na suroviny a energie. Ceny hutníckych produktov v Spojených štátoch amerických sú pod globálnymi trhovými úrovňami, tvrdí vo svojom vyhlásení ArcelorMittal. Zvýšenie cien je potrebné aj pre nízke zásoby, pokles dovozu ocele a vysoký dopyt po vysokokvalitnej oceli. V Európskej únii sa zvýšia ceny až v druhom kvartáli 2008, dodala spoločnosť.
Podľa ArcelorMittal je trend na európskom trhu s oceľou pozitívny, a to aj napriek očakávanému poklesu hospodárskeho rastu, vysokým zásobám a vplyvu eurodolárového kurzu. "Sme presvedčení, že silný dopyt v Číne a veľmi nákladné prepravné sadzby prispejú v krátkom čase k zlepšeniu európskej situácie v oblasti zásob a vytvoria tak vynikajúcu bázu na ďalší pozitívny vývoj v roku 2008," povedal generálny riaditeľ divízie Flat Carbon Europe Christophe Cornier.
Spoločnosť ArcelorMittal nedávno zvýšila ceny valcovanej ocele na štvrtý kvartál tohto roku v priemere o 20 dolárov na tonu a oznámila ich ďalšie zvýšenie o 40 dolárov na tonu pre januárové dodávky.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. máj 2024 06:58