StoryEditor

Konzorcium dalo ďalšiu šancu odborárom Alitalie

26.09.2008, 00:00

Talianske odborové zväzy včera popoludní dementovali, že podpísali akúkoľvek dohodu týkajúcu sa záchranného plánu konzorcia investorov CAI, aby tak zachránili aerolinky Alitalia pred stratou licencie. Odborári odmietli plán už minulý týždeň. Konkurzný správca aeroliniek však mal včera povinnosť predstaviť úradu pre civilné letectvo záchranný plán, inak spoločnosť stráca licenciu a musí prestať lietať. Ako sa však vyjadril, konzorcium CIA predĺžilo svoju ponuku o dva týždne, čím dalo ďalšiu šancu odborom na dohodu.
Ich včerajšie stretnutie inicioval sám premiér Silvio Berlusconi, ktorý záchranný plán pre Alitaliu mal aj ako jeden z bodov vlastnej predvolebnej kampane. Záchranný plán počíta s tým, že konzorcium CAI by kúpilo časť osobnej prepravy bez dlhov a vytvorilo by v nej menšiu leteckú spoločnosť. Tá by sa spojila s ďalšou leteckou spoločnosťou Air One a neskôr by firma začala hľadať zahraničného partnera. Ďalšie časti, vrátane pozemných aktivít a nákladnej divízie, by sa zlikvidovali alebo predali. O prácu malo prísť tritisíc zamestnancov, čo odbory rezolútne odmietli. Ak však Alitalia stratí licenciu, musela by s najväčšou pravdepodobnosť vyhlásiť bankrot a bez práce by zostali všetci.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 12:00