StoryEditor

anketa hn

21.06.2007, 00:00

Čo silná koruna znamená pre firmy a aký bude mať dosah na vaše ceny?

* KRISTÍNA FÉLOVÁ,
rafinéria Slovnaft
-- Menové pohyby majú pre našu spoločnosť efekty na oboch stranách zahraničnoobchodnej bilancie. Rafinérie sa však posilňovanie koruny oproti českej mene netýka. Menové pohyby majú pre našu spoločnosť efekty v exporte aj importe, ale významnú rolu zohráva najmä výmenný kurz USD/SKK, keďže ropa a produkty na export sa obchodujú v dolároch.

* MÁRIA GALOVÁ,
CK Satur
-- Ceny zájazdov sú v rámci ponuky cestovnej kancelárie určené pred sezónou, preto so zmenami súvisiacimi s posilňovaním koruny oproti českej mene sa nepočíta.

* ĽUBOMÍR HABALA,
Suzuki Slovensko
-- Ak sa bude koruna ďalej posilňovať, ceny áut určite klesnú. Vedenie spoločnosti sa rozhodlo, že rozdiel, ktorý vznikol posilnením koruny, prenesie do zníženia cien. Suzuki znížilo odporúčané ceny určitých modelov v priemere o 7 percent. Ceny motocyklov sme znížili v priemere až o 10 percent.

* SIMONA ONOFREJOVÁ,
Auto-Alba, predajca Peugeotu
-- Francúzska značka Peugeot v predaji znížila na základe silnejúcej koruny len ceny vybraných modelov. Pokles cien odhaduje medzi 9 až 16 percentami.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 17:34