StoryEditor

Reorganizácia France Télécom

01.04.2004, 00:00
Autor:
TASRTASR

France Télécom reorganizuje koncern a prácu predstavenstva, čím chce v budúcnosti dosiahnuť svoje ozdravenie. Vznikne päť obchodných divízií a päť technických divízií, oznámil v utorok v Paríži francúzsky telekomunikačný koncern. V predstavenstve sa koordinácia značkovej politiky a marketingu skoncentruje pod vedením Didiera Quillota, ktorý je zodpovedný za dcérsku spoločnosť Orange, zameranú na mobilné telefóny.
Prvá obchodná divízia Komunikačné služby pre podniky zahŕňa aj dcérsku firmu Equant a doterajšie Odvetvie riešení pre veľké podniky. Nová divízia Komunikačné služby pre jednotlivých zákazníkov zahŕňa internetové služby Wanadoo a ďalšie dcérske firmy a mala by rozvíjať vysokorýchlostné pripojenie na internet. Tretia divízia Osobné komunikačné služby sa zoskupila okolo dcéry Orange a mobilných telefónov. Štvrtá divízia Predaj a služby vo Francúzsku sa obracia na rôzne spolky a strednú vrstvu obyvateľstva a piata Medzinárodná divízia sa stará o zahraničné dcérske spoločnosti s výnimkou Wanadoo, Equant a Orange.
Päť technických divízií zodpovedá za interné otázky ako nákup, inovácie alebo integrácie systémov. Reorganizáciou reaguje koncern France Télécom na požiadavky zákazníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 12:47