StoryEditor

Gemor obhájil certifikát na goretex

10.03.2004, 23:00
Prešovský výrobca pánskej konfekcie Gemor Fashion úspešne absolvoval certifikáciu na vývoj, výrobu a predaj výrobkov z goretexového materiálu.

Prešovský výrobca pánskej konfekcie Gemor Fashion úspešne zvládol certifikáciu na vývoj, výrobu a predaj výrobkov z goretexového materiálu, keď splnil všetky podmienky auditu. Previerku vykonala audítorská skupina z centrály Goretexu v nemeckom Putzbrunne. Viac ako osemročná spolupráca Gemoru s týmto významným svetovým producentom patentovo chránených látok tak môže pokračovať.
Gemor Fashion je jediným licencovaným producentom goretexových odevov na Slovensku. Má certifikát nielen na ich výrobu (vo forme práce vo mzde), ale aj na ich vývoj a predaj. Umožňuje mu to vyrábať produkty s vyššou pridanou hodnotou. V posledných troch rokoch prešovská textilka eviduje značný nárast výroby goretexových odevov. Vlani vyprodukovala viac ako 65-tisíc kusov, pričom nezaznamenala ani jednu reklamáciu. Všetka produkcia špeciálneho oblečenia smerovala do Nemecka, Holandska a Rakúska pre armádne, policajné a poštové zložky týchto krajín.
"Splnením predpokladov v audite a získaním certifikátu sa nám otvára cesta k dvom novým licencovaným technológiám, na ktoré by naši pracovníci mali byť zaškolení v druhej polovici tohto roka. Pre firmu to znamená ďalší rast výroby goretexových odevov," povedal majiteľ firmy Matúš Murajda.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 09:16