StoryEditor

Grafobal spúšťa závod v Rostove

19.06.2003, 00:00
Autor:
SITASITA

Obalový a tlačiarenský podnik Grafobal Skalica plánuje hospodáriť v tomto roku so ziskom pred zdanením 80,43 mil. Sk. Celkové výnosy spoločnosti by pritom mali presiahnuť 1,9 mld. Sk pri tržbách za predaj vlastných výrokov a služieb 1,81 mld. Sk. "Zámerom Grafobalu je udržať si pozície na tuzemskom i zahraničných trhoch vo výrobe skladačiek a posilniť výrobu obalov z kašírovanej vlnitej lepenky," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Marián Kožíšek.
Strategickým zámerom spoločnosti v tomto a nasledujúcom roku je výstavba a rozbeh nového výrobného závodu na juhozápade Ruskej federácie v Rostovskej oblasti. V apríli tohto roku už podnik založil v Moskve spoločnosť Grafobal Don, ktorá zatiaľ vystupuje ako obchodné zastúpenie pre Rusko. "O zriadení ďalšieho zahraničného závodu rozhodli najmä dlhodobé aktivity skalického Grafobalu v Rusku, znalosť miestneho obchodného prostredia a rastového potenciálu ruského trhu, pričom lokalitu umiestnenia závodu stanovil marketingový prieskum," uviedol generálny riaditeľ.
Grafobal má v súčasnosti v zahraničí podiel v litovskom Grafobal Vilnius, bulharskom Grafobal Bulgaria a tiež v českom Grafobal Slaný. Skalický Grafobal má na Slovensku dcérske výrobné spoločnosti Polygraf Print Prešov a Svornosť Bratislava. V júni 2000 k nim pribudol podnik na výrobu a spracovanie obalov Crystalgraf Lednické Rovne a koncom roka firma Intergroup Bratislava. Tú založil Grafobal Group spolu so žilinskou papierenskou spoločnosťou Tento.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. október 2024 04:34