StoryEditor

Posilnenie výroby v súkromných značkách

06.01.2003, 23:00

Producent dámskych hygienických potrieb a obchodník s papierovými hygienickými výrobkami Celltex, s. r. o., Ivanka pri Dunaji, podľa predbežných výsledkov ukončil minuloročné hospodárenie so ziskom pri obrate 380 mil. Sk. Firma tak zaznamená medziročný nárast obratu o približne 15 %. Plán na tento rok počíta s jeho ďalším vzostupom, až do výšky 430 mil. Sk. HN o tom informoval výkonný riaditeľ spoločnosti Milan Elexa.
Celltexu patrí na Slovensku asi 15-percentný trhový podiel. Podľa M. Elexu sú dosiahnuté hospodárske výsledky v súlade s plánom a naplnili očakávania vedenia spoločnosti. Celltex polovicu vlastnej výroby, ktorá vlani predstavovala takmer 60 % obratu, predáva pod vlastnou značkou a zvyšok v kategórii tzv. súkromných značiek. Zostávajúce výkony tvoril predaj kompletného sortimentu hygienického tovaru od iných producentov zo SR i zahraničia. Firma predpokladá ďalšie posilnenie výroby v súkromných značkách. "Práve tento segment produkcie je naším hlavným cieľom do budúcnosti, pretože ako menší producent nedokážeme plnohodnotne konkurovať veľkým výrobcom, a ani o to nemáme záujem," vysvetlil riaditeľ. Podľa jeho ďalšieho vyjadrenia doterajšie výsledky potvrdzujú správnosť zvolenej stratégie rozvoja firmy.
Spoločnosť približne 57 % obratu zrealizovala v zahraničí, predovšetkým v ČR, Rusku, Maďarsku a Poľsku. V predaji vlastných výrobkov bol tento podiel ešte vyšší. Nastúpený trend si chce udržať aj v tomto roku, keď v podnikateľskom zámere ráta s asi 5-percentným nárastom predaja doma a zvýšením exportu. Malo by ísť najmä o zvýšenie produkcie súkromných značiek pre obchodné reťazce, ako aj pre menších odberateľov na Slovensku, v krajinách západnej Európy a v okolitých štátoch.
V roku 2002 Celltex investoval do výstavby skladovej haly a novej technologickej linky na rozšírenie sortimentu vložiek 60 mil. Sk. Rovnaký objem prostriedkov plánuje vynaložiť aj v tomto roku, konkrétne na kúpu ďalšej linky, aby dokázal vyrábať celý sortiment dámskej hygieny. "Dlhodobým zámerom firmy je flexibilita k požiadavkám zákazníkov a schopnosť reagovať i na malé zákazky," zdôraznil M. Elexa. Spoločnosť Celltex oslávila tento rok 10. výročie vzniku. Začínala so siedmimi zamestnancami, ktorých počet sa rozrástol na súčasných stodvadsať.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 06:29