StoryEditor

Záujem prejavujú aj severania

08.10.2003, 00:00
Z vyše 180 fabrík, ktoré má v súčasnosti v rôznych kútoch Európy nadnárodná potravinárska spoločnosť Nestlé, by mala ostať v prevádzke približne len každá druhá. Závodu Nestlé Slovensko v Prievidzi by sa redukcia výrobných prevádzok nemala dotknúť.
Z vyše 180 fabrík, ktoré má v súčasnosti v rôznych kútoch Európy nadnárodná potravinárska spoločnosť Nestlé, by mala ostať v prevádzke približne len každá druhá. Vyplýva to z plánov koncernu. Závodu Nestlé Slovensko v Prievidzi by sa redukcia výrobných prevádzok nemala dotknúť.
"Máme strategickú polohu, sme z hľadiska výroby flexibilná fabrika a vedenie vysoko hodnotí aj kvalitu našej produkcie. Preto sa na nás obracajú noví zákazníci nielen z okolitých štátov, ale už aj z Nórska, Dánska či Fínska. Sme presvedčení, že náš závod má budúcnosť," konštatoval riaditeľ Nestlé Slovensko Juraj Píš.
Jeho slová potvrdzujú aj údaje o investíciách. Z tohtoročne plánovaného objemu peňazí určeného na opravy a údržbu existujúcich technologických zariadení bude časť smerovať už aj na práce spojené s prípravou veľkých a zaujímavých projektov na rok 2004. Tie by mali dosiahnuť hodnotu niekoľkých desiatok miliónov korún. Podrobnejšie informácie Nestlé zatiaľ nezverejnilo. Projekty však úzko súvisia s inováciou a očakávaným nárastom výroby po vstupe Slovenska do EÚ. Aj keď vedenie prievidzského závodu zatiaľ nevie presne odhadnúť nárast záujmu, bude sa pripravovať na zvýšenie produkcie hlavne dehydrovaných tovarov vyrábaných pod značkou Maggi. Pôjde o niekoľko tisíc ton výrobkov ročne.

Tradícia siaha do roku 1875

Za prvých osem mesiacov spoločnosť Nestlé Slovensko vyrobila 11 500 ton dehydrovaných výrobkov, džemov, lekvárov a marmelád v hodnote vyše 35 miliónov eur. Najviac výrobkov smeruje na český trh, predovšetkým pod strategickou značkou Maggi, ale tiež pod miestnou značkou Carpathia, ktorej tradícia na Slovensku siaha do roku 1875. Firma tiež exportuje do Maďarska, Rumunska, Bulharska, krajín bývalej Juhoslávie a na Ukrajinu. Riaditeľ Píš ich označil za trhy budúcnosti. Nestlé Slovensko so 670 zamestnancami je v súčasnosti najväčším slovenským potravinárskym podnikom.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 17:25