StoryEditor

Spracovatelia sladidiel sú za cukrovú reformu

23.07.2004, 00:00

Rast cien cukru môže ovplyvniť pokles konkurencieschopnosti a pracovných miest v potravinárskom priemysle. Uviedol to včera predseda komunikačného výboru Asociácie spracovateľov a spotrebiteľov sladidiel Juraj Hohoš. Asociácia podporuje návrh reformy európskeho cukrového režimu vrátane termínov, ktoré predložila Európska komisia. Reforma by sa mala podľa pôvodného plánu začať v roku 2005. Návrh predpokladá pokles minimálnej ceny asi o tretinu a zníženie kvót na výrobu cukru. Ministri poľnohospodárstva sa na úvodnom kole rokovaní nezhodli na požiadavke naštartovať reformu už o rok. Nemecká ministerka Renate Künastová počas stredajšej návštevy SR povedala, že štart reformy odhaduje na rok 2006.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
14. august 2022 10:45