StoryEditor

Microsoft nechce súťažiť s Oraclom

28.06.2004, 00:00
Autor:
SITASITA

Súťaženie na trhu podnikového softvéru by bola zlá stratégia pre spoločnosť Microsoft Corp. Uviedol to viceprezident Microsoftu Orlando Ayala, ktorý vo štvrtok vypovedal v protimonopolnom konaní o nepriateľskej ponuke na prevzatie firmy PeopleSoft Inc. jej rivalom Oracle Corp. za 7,7 mld. USD. Podľa Ayalu by vstup do segmentu dodávania softvéru veľkým spoločnostiam, ktorému dominujú firmy Oracle, PeopleSoft a SAP AG z Nemecka, trvalo Microsoftu roky a zviedlo by ho zo súčasnej pozície dodávateľa pre stredné a menšie firmy.
Americkí predstavitelia protimonopolného úradu chcú zablokovať ponuku firmy Oracle na odkup PeopleSoftu s tým, že by to podľa nich znížilo konkurenciu a zvýšilo cenu za podnikový softvér. Spoločnosť Oracle oponovala počas procesu v San Franciscu, že už aj tak existuje silná konkurencia v divízii tvorby podnikového softvéru zo strany dobre etablovaných softvérových poskytovateľov, a taktiež že čelí aj novým potenciálnym rivalom ako Microsoft Corp.
Ayalove svedectvo bolo druhý vystúpením predstaviteľa spoločnosti Microsoft v procese. Ayala súhlasil, že namiesto dodávok pre veľké podniky sa Microsoft presunie na širšie pásmo globálnych trhov a segmentov malých a stredných podnikov a divízií veľkých organizácií. V stredu za Microsoft svedčil taktiež viceprezident Douglas Burgum. Ten taktiež uviedol, že firma neplánuje súťažiť so spoločnosťou Oracle.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 23:37