StoryEditor

Matador získa sieť pneuservisov v ČR

29.06.2004, 00:00
Autor:
SITASITA
Púchovský Matador a česká spoločnosť ČGS uzavreli zmluvu o budúcej zmluve týkajúcej sa predaja 100-percentného balíka akcií spoločnosti Obnova Brno.

Púchovský Matador a česká spoločnosť ČGS uzavreli zmluvu o budúcej zmluve týkajúcej sa predaja 100-percentného balíka akcií spoločnosti Obnova Brno. "Podľa tejto zmluvy prejde z vlastníctva ČGS do vlastníctva akciovej spoločnosti Matador kompletná sieť 43 pneuservisov a predajní pneumatík v Českej republike," informoval hovorca Matadoru Pavol Hanzel. Ako dodal, súčasťou zmluvy je taktiež dohoda o spolupráci obidvoch spoločností a dohoda o ďalšom predaji výrobkov podnikov ČGS (Mitas, Buzuluk) v predajnej sieti.
V zmluve sa podľa hovorcu Matadoru premietajú stratégie obidvoch spolupracujúcich subjektov. Spoločnosť ČGS napĺňa svoje strategické zameranie na výrobu a predaj mimocestných plášťov, ktoré boli v predajniach siete Obnovy Brno okrajovou záležitosťou. Kúpa Obnovy, naopak, úplne zapadá do stratégie Matador pre výrobu a predaj cestných pneumatík. Predajne a pneuservisy Obnovy Brno pokrývajú celé územie ČR.
Matador Púchov zaznamenal za prvé tri mesiace tohto roka zisk 106,7 milióna korún. Tržby za vlastné výrobky, tovar a služby vzrástli o 22,5 percenta na 2,43 miliardy korún, pričom približne 93 percent tvoria tržby za výrobky a tovar. Priaznivé výsledky v oblasti predaja tovaru sa prejavili v raste obchodnej marže, ktorá dosiahla 115 miliónov korún. Pridaná hodnota spoločnosti do konca marca dosiahla 733,5 milióna korún.
Majoritným vlastníkom spoločnosti Matador Púchov je Matador Holding, ktorý vlastní 65,9 % akcií. Skupina Matador podniká v gumárenskom a strojárskom priemysle ako kapitálové a personálne spojenie 17 firiem.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
13. máj 2024 04:14