StoryEditor

Demo -- J. B. plánuje nový výrobný závod

16.03.2004, 23:00
Spoločnosť Demo -- J. B. z Močenka, ktorá sa zaoberá výrobou, montážou a servisom strojnotechnologických zariadení a oceľových konštrukcií, sa chystá vybudovať nový výrobný závod.

Spoločnosť Demo -- J. B. z Močenka, ktorá sa zaoberá výrobou, montážou a servisom strojnotechnologických zariadení a oceľových konštrukcií, sa chystá vybudovať nový výrobný závod. Plánovaná investícia v hodnote 20 miliónov korún umožní firme zvýšiť objem výroby o viac ako polovicu a zároveň prispeje k výraznej modernizácii strojnotechnologického vybavenia.
Demo -- J. B. sa špecializuje najmä na chemický a energetický priemysel, pre ktorý dodávateľským spôsobom vykonáva generálne i priebežné opravy technologických zariadení. K jej najdôležitejším zmluvným partnerom patrí Duslo a Slovnaft, ktorým opravuje destilačné kolóny, výmenníky tepla, chladiče, nádrže, potrubné rozvody a podobne. Spoločnosť sa tiež zameriava na dodávky nosných a účelových oceľových konštrukcií, ktorých montáž sú pracovníci močenskej firmy schopní realizovať aj počas prevádzky a v stiesnených priestorových podmienkach. K najdôležitejším referenčným zákazkám podniku patria dodávky pre Volkswagen Slovakia, Telenor Slovakia, Neusiedler SCP, VÚB a jadrovú elektráreň v Jaslovských Bohuniciach.
Podľa vyjadrenia konateľa spoločnosti Jozefa Benčíka vytvoria v pripravovanom výrobnom závode 10 nových pracovných miest. Ďalších približne 30 ľudí nájde uplatnenie v partnerských firmách, ktoré pre Demo -- J. B. budú zabezpečovať subdodávky. Novú prevádzku s rozlohou viac ako tisíc štvorcových metrov firma postaví na zelenej lúke, pričom jej hlavnou výrobnou náplňou bude produkcia oceľových konštrukcií, predvýroba potrubí, delenie materiálov, zváranie komponentov a povrchové úpravy. Približne polovicu plánovaných investícii vloží do nákupu technologických zariadení, najmä na trieskové obrábanie kovov, ohýbanie plechov, zváranie a vŕtanie. Podľa konateľa v rámci svojich aktivít najväčší dôraz kladú na zváračský proces, ktorého kvalita je garantovaná veľkým zváračským oprávnením od nemeckej spoločnosti Germanischer Lloyd.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. máj 2024 04:07