StoryEditor

O pár dní otvoria park Gutmanovo

01.11.2004, 23:00
Priemyselný park Gutmanovo v Humennom otvoria 10. novembra. V súčasnosti prebieha kolaudačné konanie. Podľa primátora mesta Vladimíra Kostilníka prvý investor, ktorým je spoločnosť Tytex Slovakia, už dokončieva halu.

Priemyselný park Gutmanovo v Humennom otvoria 10. novembra. V súčasnosti prebieha kolaudačné konanie. Podľa primátora mesta Vladimíra Kostilníka prvý investor, ktorým je spoločnosť Tytex Slovakia, dokončieva v týchto dňoch halu. Táto spoločnosť má záujem aj o ďalšie plochy.
"Ostávajú nám už len pozemky s plochou 4 000 a 3 600 štvorcových metrov, ktoré rozdeľuje komunikácia k vlečke. Záujemcov o vstup do priemyselného parku je viacero. Niektorým však táto plocha nevyhovuje. Súvisí to s tým, že park nebol stavaný, resp. šitý na mieru pre konkrétneho investora," povedal Kostilník. Ako dodal, rokujú s viacerými investormi. Väčšina z nich má záujem o väčšie plochy, ale predpokladá, že mesto v krátkom čase nájde ďalšieho investora.
Humenné prenajíma plochu v priemyselnom parku za 3,5 eura za štvorcový meter. Aj keď je to v porovnaní, napríklad, s priemyselným parkom v Kechneci viac, primátor verí, že investori do humenského priemyselného parku prídu. Už aj preto, že mesto ponúka plochy nielen v priemyselnom parku Gutmanovo, ale v celej priemyselnej zóne, ktorá patrí spoločnosti Chemes. Pôsobia v nej už viaceré zahraničné spoločnosti, medzi inými i nadnárodné spoločnosti Nylstar Slovakia, Rhodia Industrial Yarns Slovakia, ale aj Twista, VSK, Tytex Slovakia a iné.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 02:47