Reuters
StoryEditor

Rothschildov fond chystá jednu z najväčších emisií desaťročia

30.01.2018, 22:09
Autor:
ČTKČTK
Deväť rokov starý Augmentum Fintech hodlá na burzu vstúpiť v marci.

Až 125 miliónov libier (vyše 142 miliónov eur) chce Rothschildov fond Augmentum Capital získať z primárnej verejnej ponuky (IPO) akcií svojho investičného fondu Augmentum Fintech. Ide o jednu z najväčších emisií v tomto odvetví v posledných desiatich rokov, napísal dnes denník Financial Times.

Podľa jeho informácií deväť rokov starý Augmentum Fintech hodlá na burzu vstúpiť v marci. Investičný trust Lorda Rothschilda (RIT) do neho údajne vloží desať miliónov libier a jeho manažment má kúpiť akcie za 2,2 milióna. Zostávajúca časť má uspokojiť európsky hlad po fintech start-upoch a je určená pre drobných a inštitucionálnych investorov.

"Existuje len veľmi málo miest, kam môžete teraz na verejných trhoch do finančne-technologického sektora investovať," povedal denníku analytik spoločnosti Stifel George O'Connor.

Fintech spoločnosti by mali profitovať z európskej smernice o platobných službách, ktorá platí od 13. januára a ktorá ukončila monopol bánk na platobné služby a informácie o účtoch klientov.

01 - Modified: 2022-04-10 18:30:04 - Feat.: - Title: Sága rodu Rothschildovcov. Príbeh neskutočne bohatej rodiny, ktorá navždy zmenila svet (nielen konšpirátorov)
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. jún 2024 08:04